2008. április 15., kedd

Az Aranytoll pályázat második nyertese


A 2008-as Aranytoll pályázat másik nyertesét is sikerült Skype-végre kapnunk. Ő Black&White néven publikál, a pályamunkákon felül egy kész "írói portfólióval" ajándékozott meg minket, munkáit hamarosan közzétesszük a http://aranytoll.blog.hu/ oldalon.



- Bemutatkoznál pár szóban?


- F. Attilának hívnak, Újvidéken születtem, jelenleg Németországban dolgozom. Nyolc éves korom óta írok verseket, novellákat, főleg magyarul.

- Ezek szerint több nyelven is jól beszélsz?


- Négy nyelven beszélek, a szerben és a magyaron kívül németül és angolul. Verselni csak magyarul van indíttatásom, mielőtt megkérdeznéd.

-Tényleg meg akartam kérdezni.... Novelláid sajátossága egyfajta szomorú, lírai hangvétel, valahogy, sehol sincs happy end.


- Nem gondolom, hogy az életben mindig "vége-jó, minden jó". Ugyanakkor azt vallom, hogy kemény munkával és egy kis rafinériával az ember jól tud boldogulni, bárhova sodorja is a sors. Számomra az a kis rafinéria, maga a művészet, ami megtölti szinekkel a szürke hétköznapokat.

- Ez szép gondolat. Számos írást küldtél be hozzánk. Felkerestél már kiadókat a műveiddel?

- Párszor megtettem, de nagyon nehéz és költséges folyamatnak látszik, és nem mondhatnám, hogy tárt karokkal fogadtak. Nem szeretnék az asztalfióknak írni, de nem fogom a küszöböt sem rágni, hogy "jaj foglalkozzanak már velem". Ez a ti kezdeményezésetek megtetszett és örömmel vettem az elismerést is.

- Mi pedig a sok szép munkát. Köszönöm a beszélgetést és remélem hallunk még felőled.